Grill Kamado Joe III Classic

i

Autor: Materiały prasowe

Nietypowy grill? Poznaj grill Kamado!

2020-08-26 12:57

Myślisz, że o grillowaniu wiesz już wszystko? Nic z tych rzeczy. Poznaj grilla Kamado! Ten nietypowy grill wyniesie przyrządzanie Twoich posiłków na nowy, smaczniejszy poziom, a jego unikalny design przyciągnie uwagę wszystkich znajomych.

Powoli musimy pożegnać się z wakacyjnym okresem, ale to wcale nie oznacza końca przygody z grillowaniem. Wręcz przeciwnie! Przed nami jeszcze złota polska jesień. Z pewnością nie zabraknie w naszym kraju ciepłych i słonecznych dni. Warto ten czas spędzić na świeżym powietrzu oraz w pełni wykorzystać piękne jesienne chwile. Nieodłącznie z nimi kojarzy się właśnie grillowanie, do którego warto zaprosić rodzinę i znajomych. To świetna opcja, by przygotować jedzenie szybko, ale też dla dużej ilości osób. Niewątpliwie zaletą jest również to, że na grillu możemy przyrządzić zarówno mięso, jak i warzywa. Zadowoleni będą więc i mięsożercy, i wegetarianie.

Grille węglowe: dlaczego warto?

Do przygotowania ulubionych posiłków warto skorzystać z grillów węglowych Decofire. Grille węglowe cieszą się w Polsce ogromną popularnością. Są najczęściej i najchętniej wybierane przez miłośników grillowania. Dlaczego? Korzystanie z węgla jest proste i niewymagające. Można go łatwo i szybko zakupić w wielu miejscach. Decofire oferuje szeroki wybór grillów węglowych, charakteryzujących się wysoką jakością, która zapewnia im trwałość na długie lata. Dodatkowo cechują się one nowoczesnym designem. To połączenie spełni wymagania każdego, nawet najbardziej wymagającego klienta. Co więcej, można je łatwo zamówić bez wychodzenia z domu.

Grille węglowe Kamado: gdy historia łączy się z nowoczesnością

Wśród wielu propozycji grillów węglowych warto zwrócić uwagę na modele Kamado. Jeśli do tej pory myślałeś, że o grillowaniu wiesz już wszystko i ta sztuka przyrządzania posiłków nie ma przed Tobą tajemnic, to chcemy Cię zaskoczyć. Grille Kamado to innowacyjny sprzęt, dzięki któremu rozpoczniesz nową kulinarną przygodę.

Czym jednak właściwie jest kamado? To japoński sposób przyrządzania posiłków oparty o ceramiczny piekarnik, w którym dochodzi do wędzenia, pieczenia i grillowania. Taka forma przygotowywania potraw znana jest od tysiąca lat, a początkowo używana była w Chinach i Indiach. Następnie wykorzystywano ją w Japonii, głównie do gotowania ryżu. Po II wojnie światowej tą metodą zainteresowali się Amerykanie. Zaczęli też produkować pierwsze garnki kamado. W latach 80. XX wieku powstały grille węglowe oparte na wspomnianej metodzie.

Grille Kamado zasilane są głównie węglem lub drewnem. W trakcie używania równomiernie rozprowadzają ciepło i osiągają wewnątrz wysoką temperaturę. Co ważne ceramiczna powłoka nie nagrzewa się z zewnątrz, ryzyko oparzenia pozostaje więc bardzo niewielkie. Grille Kamado są również bardzo ekonomiczne. Jedna porcja węgla drzewnego wystarczy nam na 4-6 godzin palenia. Przyrządzimy w nich mięso i warzywa. To jednak jeszcze nie wszystko! Grille Kamado świetnie sprawdzą się również, jeśli będziemy chcieli przygotować pizzę, a nawet upiec chleb. Dodajmy jeszcze, że ceramiczna powłoka nie wpływa na smak i zapach przygotowanych przez nas posiłków.

Grill Kamado Joe III Classic: prawdziwa gratka dla grill masterów!

Jeśli chcesz rozpocząć nową przygodę z grillowaniem sięgnij po model Kamado Joe III Classic. Jak wspomnieliśmy wcześniej, wyglądem przypomina on klasyczny, gliniany piec, jakiego używano tysiące lat temu. Grill Kamado Joe III Classic posiada ceramiczny gruby korpus, który sprawi, że przyrządzone w nim potrawy uzyskają wyjątkowy smak i aromat. Sprzęt został wyposażony we wkład Hyperbolic Smoke Chamber SlōRoller. Daje on możliwość grillowania low-and-slow, czyli w dosłownym tłumaczeniu: nisko i wolno, w temperaturze nieprzekraczającej 260 °C. Ciepło rozprowadzane jest równomiernie po naszych potrawach. Z łatwością możemy je kontrolować, podobnie jak aromatyczny dym powstający w komorze. Wewnątrz grilla znajdziemy elastyczny system: "podziel i rozporządzaj". Dzięki niemu przygotujemy równocześnie różnorodne potrawy jak mięso czy warzywa.

To jednak jeszcze nie wszystko. Grill Kamado Joe III Classic posiada pneumatyczny zawias, regulujący ciężar kopuły o 96 proc. Łatwo więc ją podniesiemy, nawet jednym palcem. Bez problemu utrzymamy ją też na pożądanej przez nas wysokości. Praktyczny zatrzask ze stali nierdzewnej uszczelnia grilla i redukuje straty cieplne. Dwie dodatkowe półki boczne natomiast dają dodatkową przestrzeń na przygotowanie wymarzonych posiłków. Każda z nich posiada również uchwyty na potrzebne akcesoria. Wszystko mamy więc pod ręką i pod kontrolą.

A co z popiołem, który wytwarza się podczas grillowania? Teraz to żaden problem! Grill Kamado Joe III Classic został wyposażony w jedyną w swoim rodzaju wysuwaną szufladkę, która znacznie ułatwia jego czyszczenie.

Grill Kamado Joe III Classic przeznaczony jest dla grill masterów, którzy kochają zmieniać zwyczajne dania w niezwykłą przygodę kulinarną!

Artykuł sponsorowany.