Burger Drwala ponownie w McDonald’s. Startują nowe warianty kanapki
Burger Drwala od lat powraca do menu McDonald’s późną jesienią, stając się kulinarnym symbolem tego chłodnego okresu. Sezon na tę popularną kanapkę zwykle startuje pod koniec listopada. W tym roku klasyczna wersja Burgera Drwala zadebiutowała już w środę, 19 listopada, natomiast pozostałe odmiany kanapki pojawią się w środę, 26 listopada. McDonald’s nie ujawnił jeszcze, jak długo tegoroczna oferta będzie dostępna, jednak na podstawie poprzednich lat można przypuszczać, że pozostanie w sprzedaży do końca lutego. Burger Drwala urósł do rangi fenomenu popkulturowego. Miłośnicy kanapki już na wiele tygodni przed premierą poszukują informacji o dokładnej dacie wejścia do menu, cenach oraz nowych wariantach smakowych. W dniu powrotu Burgera Drwala do oferty w wielu restauracjach sieci pojawiły się ogromne kolejki.
Wersow przetestowała Burgera Drwala. Miała z nim jeden problem
Wersow także postanowiła przetestować kultowego Burgera Drwala z McDonald’s. Influencerka, znana z recenzowania nowości i trendów, podzieliła się swoimi wrażeniami z fanami i fanami, pokazując, jak smakuje tegoroczna edycja kultowej kanapki. Swoje wrażenia zamieściła w vlogu, w którym porównuje jesienną ofertę ubrań w second-handzie i w słynnych sieciówkach w galerii handlowej. Podczas pobytu w galerii nie mogła przejść obojętnie obok MdDonald's i była wyraźnie podekscytowana na myśl o Burgerze Drwala.
— To jest ten moment w roku, kiedy bardzo czekasz na Drwala, po czym jak go zjesz, to sięgniesz po niego może jeszcze jeden raz. Ja przynajmniej tak mam, że się na maksa podjaram, że ten Drwal jest, a potem jakoś mi to tak ulatuje — stwierdziła Wersow.
Wersow niezwykle posmakował Burger Drwala, chociaż miała z nim jeden problem. Spomiędzy warstw kanapki musiała wyciągnąć plasterki boczku, ponieważ nie podobało się jej, że jest gumowaty. Poza tym bardzo pozytywnie oceniała kanapkę. Jej zdaniem to dobry pomysł, aby Burger Drwala był sprzedawany tylko sezonowo, ponieważ dzięki temu bardziej można go docenić, kiedy już pojawia się w ofercie.
— Ogólnie ja zawsze wyciągam stąd ten boczek. Ja lubię ogólnie smak boczku, zapach, ale nie lubię tej konsystencji, takiej glutowej, która jest, ale bardzo lubię ten sos i mega lubię ten serek, który jest w tym burgerze. To jest najlepsze moim zdaniem — powiedziała Wersow na nagraniu. — Jest na to rada — dobrze wysmażyć bekon albo... zamawiać bez? Mega dobrze to smakuje — podsumowała influencerka.