Vege festiwal

i

Autor: ESKA

Było wesoło, zdrowo i przede wszystkim bardzo smacznie. Za nami kolejna edycja Vege Festiwalu

2020-02-17 13:30

W weekend krakowianie licznie odwiedzili Forum Wydarzeń, gdzie swoje wegańskie specjały prezentowali kucharze z całego świata. Można było rozsmakować się w kuchni takich państw jak Afganistan, Iran, Indie, Tajlandia, Gruzja, Hiszpania czy Belgia.

Jemy pierożki z manioku i sajgonki - smakują wyśmienicie. Zawsze czaimy się tutaj na różne smakołyki. Dziś dopiero zaczynamy, nie obeszliśmy jeszcze nawet połowy. Na pewno spróbujemy jeszcze hiszpańskich tapasów. Pierożki polecam wszystkim - mówiła jedna z krakowianek, która zaopatrzyła się w talerzyk wypełniony różnego rodzaju pierogami.

W Forum Wydarzeń panowała atmosfera poznawania nowych smaków i poszerzania kulinarnych horyzontów, jednak bywały też stoliki, gdzie oddający się konsumpcji mieli problem z identyfikacją spożywanych specjałów.

Ja nie jestem w stanie nawet wymówić nazwy tego czegoś. To jest jakiś zielony azjatycki przysmak w stylu pyzy. Z sezamem i masłem orzechowym. Wygląda jednak jakby dopiero wylazło z morza i tak też smakuje - stwierdziła inna z uczestniczek festiwalu.

Vege Festiwal w Krakowie co roku cieszy się rosnącym zainteresowaniem. O kolejnych edycjach, których z całą pewnością można się spodziewać, dowiecie się jako pierwsi, bo partnerem Vege Festiwalu jest ESKA Kraków.