Catering na Wielkanoc 2023. Jakie są ceny?
Jak przypadają święta wielkanocne 2023? W tym roku Wielka Sobota wypada 8 kwietnia. Wielkanoc, czyli Zmartwychwstanie Pańskie - 9 kwietnia, a lany poniedziałek, znany jako śmigus-dyngus - 10 kwietnia. Ze względu na szalejącą inflację tegoroczne święta mogą na pewno poważnie nadszarpną nasze domowe budżety, bowiem szczególnie mocno wzrosły ceny żywności. Mimo tego zapewne nie będzie takich, którzy nie zechcą skosztować wielkanocnych potraw - przygotowanych samodzielnie lub dostarczonych jako catering, który staje się coraz popularniejszy i to nie tylko na firmowych "jajeczkach". Ile trzeba zapłacić za potrawy z restauracji Magdy Gessler, a ile za catering od Ewy Wachowicz?
Polecany artykuł:
Catering wielkanocny od Magdy Gessler. Ile kosztuje żur czy sałatka jarzynowa?
U Magdy Gessler za jaja faszerowane polskie, wiejskie z pieczarkami i koprem (5 połówek) zapłacimy 35 zł. Żur na prawdziwkach (900ml) to wydatek rzędu 75 zł. Bigos "złoty na winie, na bogato", jak poetycko zwykła nazywać swoje potrawy Magda Gessler to koszt 84 zł za 900 ml. Za 300 g sałatki jarzynowej z grzybkami marynowanymi zapłacimy 41 zł. 200-gramowy słoik sosu tatarskiego jest za cenę 39 zł. Za kaczkę pieczoną w całości trzeba zapłacić... 190 zł. Jeśli chodzi o słodkości, na przykład za mazurek z konfiturą z płatków róży trzeba zapłacić 65 zł.
Wielkanoc 2023 z cateringiem od Ewy Wachowicz. Jaka cena mazurka czy sernika?
Ile trzeba zapłacić za catering z krakowskiej restauracji Zalipianki Ewy Wachowicz? Zaczynając od zup: żurek na wędzonce jest w cenie 30 zł za litr. Zupa chrzanowa to koszt 26 zł za litr. Śledź w śmietanie z cebulą i jabłkiem kosztuje 65 zł/kg. Pasztet z jałowcem to koszt 40 zł za pół kilograma. Na słodko można zdecydować się na sernik z lukrem za 120 zł za sztukę lub mazurek wielkanocny za 110 zł za sztukę.