Magda Gessler

i

Autor: APKA, Jarosław Wojtalewicz Magda Gessler o przepisie na rosłół. Tego nie można do niego dodawać

Ciekawostki

Magda Gessler uważa to za największy błąd Polaków. Tego składnika nie dodawaj do rosołu

2023-09-08 8:26

Magda Gessler obok Roberta Makłowicza jest największym autorytetem kulinarnym w naszym kraju, zresztą nie bez powodu. Popularny program, który prowadzi, nie tylko obnaża to, co polscy restauratorzy chcieliby skrzętnie ukryć, ale też gotuje z załogą lokalu, zdradzając przy tym niezawodne triki. Ostatnio Magda Gessler zdradziła, co uważa za największy błąd przy gotowaniu rosołu. Będzie zaskoczeni!

Przepis na rosół według Magdy Gessler. Ten składnik jest zakazany

Nie tylko fani temperamentu Magdy Gessler mogą wyciągnąć wiele cennej wiedzy z oglądania jej popularnego programu, ale i ci, którzy sami lubią przyrządzać różne dania i brylują w kuchni. Oprócz oczywistej warstwy rozrywkowej, cenne są te momenty, gdy Magda Gessler zakłada biały fartuch, spina blond loki i wchodzi do restauracyjnej kuchni. Baczne oko i czujne ucho szybko wyłapie bezcenne wskazówki, które każdy z nas może zastosować. Wielu wie, że restauratorka stosuje takie triki, jak przygotowywanie kotletów mielonych z trzech rodzajów mięsa wołowego, cielęcego i wieprzowego, dodawanie do barszczu  skórki z jabłek, do rosołu - lubczyk. Magda Gessler także słodzi wodę, w której gotuje kalafior, a do szpinaku dodaje gałkę muszkatołową. Ostatnio wyjawiła patent na to, co zrobić, by rosół był najpyszniejszy na świecie.

Tego nigdy nie dodawaj do rosołu. Według Magdy Gessler, to podstawowy błąd

Rosół to bezdyskusyjnie jedna z ulubionych zup Polaków i jednocześnie potrwa z najbogatszą tradycją. Rosół staropolski gotowano z całą bogatą oprawą rytuałów już w "Panu Tadeuszu". Nie jest tajemnicą, że restauratorka jest fanką dodawania do niego lubczyku, czyli zioła miłości i jak twierdzą niektórzy - afrodyzjaku. Niezbędna jest także ogromna ilość włoszczyzny (lecz absolutnie nie mrożonych warzyw), a także opalonej na ogniu cebuli. Magda Gessler zdradziła jednak, że największym kulinarnym grzechem Polaków jest dodawanie do rosołu... mięsa drobiowego. Tego, według niej absolutnie nie powinno się robić. Solić rosół natomiast powinno się dopiero 10 minut przed końcem gotowania.

Jakie grzyby zbierać we wrześniu i październiku? Tych rarytasów jest teraz wysyp! [GALERIA]

Ciężarówka, resorki i misie na grobie malutkiego Jeremiaszka, który zadławił się winogronem

Soplica dostał czy nie dostał czarnej polewki? Sprawdź w quizie, jak dobrze pamiętasz „Pana Tadeusza”

Pytanie 1 z 12
Podtytuł epopei Mickiewicza to "Ostatni zajazd na Litwie". W tym kontekście słowo "zajazd" oznaczało: