Ten najsmaczniejszy letni festiwal od lat przyciąga tłumy. Publiczność z Jury wybierają swoich faworytów. Czym wystawcy zaskoczą nas w tym roku?
W tym momencie w naszym asortymencie jest 78 rodzajów pierogów, lepimy je na trzech mąkach. Mamy ruskie, ruskie z koperkiem, z mięsem, greckie, bób z boczkiem....
Są jeszcze z suską, czyli z wędzoną śliwką, także z musem orzechowym, z bananem i czekoladą... Robimy też pieczone pierożki, na przykład z kimchi, z anchois...
Podstawą idealnych pierogów jest idealne ciasto, po prostu. Idealne oznacza idealnie wyważone, aby rozpływało się w ustach. Jak mówi tradycja, dobrej gospodyni ciasto w rękach rośnie! - mówią wystawcy.
Nie pozostaje nic innego jak osobiście sprawdzić i rozkoszować się bogactwem rodzimej kuchni. Pierogi będzie można posmakować od czwartku do poniedziałku włącznie. Jak podaje organizator festiwalu, stoiska będą czynne od godz. 10 do ostatniego głodomora. Festiwal zakończy się 15 sierpnia.