Obiekty noclegowe przygotowują się na wizytę pierwszych gości

2020-05-04 19:29

Cogodzinna dezynfekcja często dotykanych miejsc, mniejsza liczba gości i zamknięte wspólne pomieszczenia. Krakowskie hotele powoli przystosowują się do długiej listy rządowych wytycznych.

Hotel

i

Autor: Pixaby/ Creative Commons

Choć obiekty noclegowe mogą już być otwarte, to jak podkreślają hotelarze najbliższe dni będą stały pod znakiem dostosowania się do zmian.

- Przygotowujemy się pod względem higieny, musimy wprowadzić ozonowanie pokojów, detergenty różnego rodzaju, no i dezynfekcje. Pokoje będą też wietrzone, ale sprzątanie będzie się odbywało na życzenie klienta. Pracownik oczywiście będzie wyposażony w odpowiedni fartuch, maskę, czy przyłbice - mówią krakowscy przedstawiciele branży hotelarskiej. 

Właściciele obiektów noclegowych spodziewają się pierwszych gości w połowie maja. Hotelarze przyznają, że pierwsze telefony i zapytania już się pojawiły, ale rządowe wytyczne są odpychające dla części klientów. Największym dyskomfortem na jaki skarżą się przyszli goście jest zakaz korzystania z restauracji hotelowej, w tym z popularnych bufetów szwedzkich. 

Jak do przyjazdu gości przygotowali się właściciele sopockich hoteli i apartamentów? Posłuchaj:
COŚ DOBREGO #016