Książulo robi zawrotną karierę na YouTubie
Jeszcze niedawno znali go nieliczni, dziś jego kanał na YouTubie obserwuje ponad milion osób. Książulo wsławił się jako tester jedzenie. Zaczynał od oceny zapiekanek i kebabów, jednak szybko zajął się także innymi tematami. Dużą popularność przyniosły mu podróże po jarmarkach bożonarodzeniowych w największych miastach Polskim, gdzie oceniał serwowane na nich jedzenie. Głośno było także o jego teście cateringu świątecznego od Magdy Gessler, którym był rozczarowany. W swoich podróżach dotarł także do Krakowa, gdzie przeprowadził wielki test kebabów. Jego serce podbiło budka, zlikalizowana w samym sercu Kazimierza.
Książulo w Skawinie zachwycony zapiekankami
Podczas wizyty w Krakowie, Książulo wybrał się także pod miasto, do nieodległej Skawiny, którą odwiedzili pod koniec ubiegłego roku. Wraz z Wojtkiem postawili sobie za cel spróbowanie lokalnego przysmaku, czyli "Zapiekanki Adamus", które istnieją od 1983 roku. Panowie byli ciekawi, jak smakują, ponieważ mówi się o nich, że są jednymi z najlepszych w Polsce. I jaki był efekt tego testu? Książulo i Wojtek widocznie zachwycili się skawińską zapiekanką, za którą zapłacili tylko 11 złotych.
— Uśmiech się pojawia na twarzy. Zapiekanka wygląda świetnie według mnie — powiedział youtuber po otrzymaniu zamówienia. — Wszystko już rozumiem, jest taka bardzo oldschoolowa. Mimo że ta bułka jest gruba, jest naprawdę mięciutka. (...) Pod tą pierzynką, dosyć grubą, uważam, że sera jest naprawdę okej. Wiadomo, że mogłoby być go więcej, ale to nie ma zapiekanki chyba, do której bym nie dodał sera. (...) Przepyszna jest ta zapiekanka. No uważam, że mistrzostwo ogólnie — powiedział Książulo na nagraniu.
Skawina. "Zapiekanki Adamus" przyciągnęły tłumy po teście Książula
Jak już bywało wcześniej, po poprzednich testach, "Zapiekanki Adamus" po otrzymaniu "Muala" od Książula i Wojtka, zaczęły przyciągać prawdziwe tłumy. Youtuber zamieścił na Twitterze zdjęcia i nagrania długiej kolejki, która zaczęła tworzyć się pod miejscem. Chętnych było tak wiele, że zaczęli ustawiać się jeszcze przed wejściem do lokalu.